Intensieve 2-daagse training leiderschap

Leiderschap is het dusdanig beïnvloeden van anderen, dat zij vanuit eigen potentieel en verantwoordelijkheid grote prestaties kunnen realiseren.

Doel van de training:
Deze training is bedoeld om u te ondersteunen in het (verder) ontwikkelen van de Essenties van Leiderschap.

Inhoud:
Wij onderscheiden zeven essenties van leiderschap: Visie, inspiratie, lef, sensitiviteit, integriteit, vernieuwing en blijven leren. Een leider zal de zeven essenties van leiderschap soms in meerdere en soms in mindere mate inzetten, afhankelijk van de situatie waarin hij opereert.

Om succesvol te zijn als leider is het goed om aan te sluiten bij datgene wat er al is, zoals bijvoorbeeld kwaliteiten, waarden, identiteit en drijfveren, hiermee is men authentiek. De leider is zelf verantwoordelijk en kiest ervoor om nieuw gedrag ‘in te trainen’. Hierbij spelen elementen als willen, durven en zijn (drieslag leren) een belangrijke rol. Mochten bij het ‘intrainen’ van nieuw gedrag belemmeringen optreden, dan zullen de leider en zijn begeleider deze samen onderzoeken door te werken op het niveau van overtuigingen en zingeving. Hiermee blijft de ingezette ontwikkeling ook authentiek en wordt het geen ‘trucje’.
In deze intensieve 2-daagse training brengen wij de deelnemers in situaties waarin zij leiding moeten geven, waardoor zij inzicht krijgen in hun leiderschapspotentieel en met nieuw gedrag kunnen experimenteren.

Programma

Programma


De training begint aan het einde van de middag (16.00 uur) en duurt tot de volgende dag 17.00 uur.

Middag/Avond dag 1:
De trainer voert met de deelnemers enkele kennismakingsoefeningen uit, die er voor zorgen dat de deelnemers elkaar op een diepgaand niveau leren kennen. Met deze oefeningen wordt ook een veilige omgeving gecreëerd waarin kwetsbaar opstellen als normaal wordt ervaren.

Na de kennismaking geven wij uitleg over het model van de ‘Essenties van Leiderschap’ en hoe authentiek leiderschap ontwikkeld kan worden. De aanpak is waarderend en inspirerend: er wordt uitgegaan van datgene wat er is en tegelijkertijd wordt een aanlokkelijk perspectief voor groei geboden.

De deelnemers maken de zelfanalyse ‘Essenties van Leiderschap’ en kiezen één of twee gedragskenmerken die zij verder willen ontwikkelen.

Ochtend/Middag dag 2:
De 2e dag brengen de deelnemers in de buitenlucht door in situaties waarin zij het te ontwikkelen gedragskenmerk moeten laten zien om een van te voren vastgesteld resultaat te bereiken. Dit doen wij met korte (20 minuten) cyclische oefeningen, waarin we de deelnemers in situaties brengen die de mogelijkheid geven leiderschapsgedrag te laten zien. De oefeningen worden uitgevoerd in groepjes van 4-6 personen. Hierbij krijgt steeds een andere persoon de leiding. Na de oefening wordt het vertoonde (leiderschaps)gedrag nader geëvalueerd. De deelnemers krijgen meerdere malen de leiding en zijn zo in staat via verschillende oefeningen variatie aan te brengen in het eigen gedrag. Ook wanneer men niet de leiding heeft, maar als één van de groepsleden deelneemt aan een oefening kan men werken aan het gedragskenmerk en daar feedback over krijgen.

Aan het einde van de middag van dag 2 kijken we terug op uw ontwikkeling als leider. U presenteert in de veilige groep een statement over waar u staat als leider.
· Wat zijn uw sterke kanten?
· Wat gaat u verder ontwikkelen?
· Wat wilt u verder onderzoeken op het niveau van overtuigingen en zingeving?
· Door wie laat u zich laten ondersteunen op het gebied van leiderschap in uw dagelijkse praktijk?
U krijgt nog één keer feedback.
De deelnemers krijgen het boek ‘Essenties van Leiderschap – ontwikkel je authentieke leiderschapskwaliteiten’ uitgereikt.

Prijzen

Kosten training 3 dagdelen:
tot  6 deelnemers,  1 trainer   3 dagdelen: € 2250,-
tot 12 deelnemers, 2 trainers 3 dagdelen: € 4500,-
tot 18 deelnemers, 3 trainer   3 dagdelen: € 6750,-
tot 24 deelnemers, 4 trainer   3 dagdelen: € 9000,-

Kosten training 2 dagdelen:
tot 6 deelnemers, 1 trainer 2 dagdelen: € 1500,-
tot12 deelnemers, 2 trainers 2 dagdelen: € 3000,-
tot 18 deelnemers, 3 trainer 2 dagdelen: € 4500,-
tot 24 deelnemers, 4 trainer 2 dagdelen: € 6000,-
Prijzen zijn inclusief intake gesprek
Exclusief BTW

Kosten accommodatie:

Training 2 dagdelen:

€ 106,- p.p. (op basis van 2 persoons kamers, max. 32 p.)
– ontbijt, 3 gangen diner, lunch, zaalhuur, koffie/thee, overnachting

€ 122,50 p.p. (op basis van 1 persoons kamers, max. 16 p.)
– ontbijt, 3 gangen diner, lunch, zaalhuur, koffie/thee, overnachting

Training 3 dagdelen:
+/+ € 25,- p.p.

Eten & Drinken

Ontbijt:
Koffie, thee, jus d’orange, verse broodjes, zoet beleg, hartig beleg en een eitje.

3-gangen diner:
Soep vooraf. Het hoofdgerecht bestaat uit twee soorten vlees, twee soorten aardappelgerechten, twee soorten groenten en rauwkost. Nagerecht.

Lunch
Een sportieve lunch bestaande uit goed gevulde soep, diverse broodjes, hartig en zoet beleg, warme snack, rauwkostsalade, onbeperkt koffie en thee en jus d’orange.

Drankenarrangement:
Het programma is exclusief eventuele drankjes. Wilt u de drankjes inclusief?

FAQ

Heeft u vragen over de training of de accommodatie? Bel ons gerust: 0313-414971

Vrijblijvende offerte aanvragen